New York tips 1

IMG_0292

airbnb

Fick en fråga om jag kunde tipsa på lite boenden i New York om man kommer dit som turist. Jag rekommenderar starkt att resa med airbnb (inte bara i New York, utan i hela världen). Detta loft ni ser ovan hyrde jag, Malin och Hanna i New York när vi var där som turister förra året. Man får en helt annan upplevelse av staden när man bor med airbnb och man kan verkligen känna in känslan av stan och få massa local-tips. För er som inte vet så fungerar airbnb så att man bor hemma hos andra privata personer. Ett stort plus är också att man träffar nya människor samt knyter nya kontakter. Finns en hel del coola loft, lägenheter och studios i New York att hyra och det är mycket billigare än hotell.

2 comments on “New York tips 1

 • Hur fungerade det att hyra via AirBNB? 🙂 Har funderat på att själv göra det vid nästa resa till NYC, då jag tidigare bott på hotell, vilket är väldigt dyrt generellt. Senaste gångerna har jag även rest själv, vilket gör att hotellen är SVINDYRA eftersom man i stort sett betalar för två. 🙁

  Minns du hur det fungerade i passkontrollerna på flygplatsen när ni landat och med tulldeklarationen? Nämnde ni att ni hyrt via AirBNB? I passkontrollen har jag har alltid fått frågan var jag ska bo/namn på hotell och man vill väl gärna inte dra en vals i passkontrollen när man hyrt via AirBNB….

  Reply
  • Det funkar jättebra, gjort det flera gånger och aldrig vart några problem. Nu skapar bara ett konto och gör en förfrågan på boendet du vill hyra och sedan väntar du på svar från hyresvärden att acceptera. Sen får ni hålla kommunikation angående nyckel och mötesplats/tid när du anländer. Rekommenderar verkligen att bo med airbnb! Men om du åker själv och ska hyra så hade jag nog valt ett område som känns hyffsat tryggt. New York är ju New York och de har sina opålitliga gator.

   Det är inga problem i tullen, du bara ger adressen dit du ska bo och säger att du hyrt ett rum där.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *